Ziekte & arbeidsongeschiktheid Stappenplan verzuim

Stappenplan verzuim

Bij ziekteverzuim komt er veel op de medewerker en de leidinggevende af. Je houdt je natuurlijk bezig met ziekte en het herstel, maar het gaat ook om belangrijke zaken als salaris en hervatten van werk. Wat je in elke fase van het ziekteverzuim moet doen staat beschreven in onderstaand stappenplan. Een uitgangspunt voor dit stappenplan is een goede relatie tussen de medewerker en de leidinggevende. Regelmatig contact is een belangrijke basis voor een optimaal herstel.

Dit stappenplan helpt leidinggevende en medewerker inzichtelijk maken wat zij wat wanneer moeten doen.  Er zijn ook verschillende betrokkenen die de medewerker en leidinggevende hierbij kunnen ondersteunen, zoals de bedrijfsarts, een HR-adviseur, de verzekeraar, OOMT-coach of Adviseur Werkgeverschap bij OOMT. In dit stappenplan vind je ook informatie over welke professional kan meedenken.

Bekijk het stappenplan

Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.