Webinars

Webinars

Vanuit je luie stoel online via je laptop, tablet, mobiel of computer live meekijken met de uitzending over een relevant onderwerp. Maar je kan ook live meepraten. Stel je vragen tijdens de uitzending en discussieer mee met de gasten in de studio. Op deze pagina kun je je aanmelden voor een komend webinar maar ook eerdere webinars terugkijken.

Terugkijken webinar ‘Investeer in de ontwikkeling van je oudere medewerker(s)’

Veel 50+ medewerkers in de mobiliteitsbranche zijn zich niet bewust van het belang om zich ook op latere leeftijd te blijven ontwikkelen. Maar dit is juist voor deze specifieke groep heel belangrijk om zo op een goede manier inzetbaar te blijven en het pensioen te halen. Werkgevers laten het initiatief voor ontwikkeling bij de medewerker en is vaak zelf niet op de hoogte van de mogelijkheden. Ook ziet hij vaak onvoldoende het belang en de potentie van de oudere medewerkers. Maar juist in deze tijd van krapte heb je ook deze doelgroep keihard nodig om je personeelsbestand op peil te houden. Het is dus belangrijk om te investeren in deze groep, bijvoorbeeld door hun digitale vaardigheden te helpen ontwikkelen. Tijdens het webinar gaan we met elkaar in gesprek over de potentie van de 50+ doelgroep, hoe hierin geïnvesteerd kan worden zodat de medewerker fysiek en mentaal de eindstreep/het pensioen kan halen. Een win-win situatie voor zowel werkgevers als oudere medewerkers.

Terugkijken webinar ‘Laaggeletterdheid binnen jouw bedrijf’

In Nederland hebben 2,5 miljoen volwassenen moeite met lezen, schrijven of rekenen. Daardoor hebben ze ook vaak moeite met een computer of een smartphone. Dat heeft grote gevolgen, ook op de werkvloer. Het vergroten van de basisvaardigheden (taal, rekenen en digitale vaardigheden) zorgt ervoor dat medewerkers beter inzetbaar zijn, meer plezier in hun werk krijgen en zelf regie kunnen nemen op hun loopbaan. Tijdens dit webinar bespreken we de signalen van laaggeletterdheid en de gevolgen ervan op jouw werkvloer. Maar ook gaan we dieper in op wat jij als werkgever kunt doen om je laaggeletterde medewerker(s) te helpen. We  bespreken dit onder andere met een expert van de Stichting Lezen & Schrijven, dé organisatie die ervoor zorgt dat iedereen in Nederland kan lezen, schrijven en/of rekenen.

Terugkijken webinar: ‘Geldzorgen bij je medewerkers? Dit is hoe jij kunt helpen’.

Steeds meer Nederlanders hebben moeite met rondkomen. Dat heeft grote gevolgen, ook op de werkvloer. Een medewerker zonder geldzorgen is fitter, productiever en meldt zich minder vaak ziek. Het vroegtijdig herkennen van geldzorgen kan veel ellende voorkomen bij je medewerkers. Maar hoe doe je dat? Onder andere de volgende signalen kunnen duiden op financiële problemen: een medewerker leent geld van collega’s, vraagt om een lening of voorschot, meldt zich steeds vaker ziek of vraagt om extra werkuren. Tijdens dit webinar bespreken we hoe je de signalen van geldzorgen bij je medewerkers kunt herkennen, maar vooral ook wat jíj kunt doen om het bespreekbaar te maken en te helpen!

Terugkijken | Webinar: ‘Gastvrijheid: veel meer dan een kopje koffie!’

Klanten worden mondiger, kritischer en stappen minder snel binnen in de fysieke winkel of showroom. Tegelijkertijd veranderen ook jouw medewerkers; ze zijn veeleisender soms en hebben een nieuwe kijk op werken. Hoe ga je om met al die veranderingen? Gastvrijheid is essentieel voor jouw klant maar het werkt ook door in jouw eigen bedrijf. Hoe pak je het goed aan? Wat doe je wel of juist niet? Ontdek het tijdens dit webinar dat OOMT samen met AMT en Tweewieler organiseert. 

 

Webinars terugkijken

Terugkijken | Webinar: ‘Vandaag aan het werk met de werkplaats van morgen.’

De toekomst is nu. In moderne werkplaatsen verschijnen steeds meer voertuigen bomvol nieuwe techniek. Van hybride/EV tot ADAS-systemen en Pass-thru. Dat vraagt om investering in tools en equipment en in kennis. Wat moet je als werkgever en autotechnicus weten, kunnen en doen om deze voertuigen te (blijven) servicen? Hoe gaat het autotechnische vak veranderen en hoe bereid je de werkplaats en je team daarop voor?

Terugkijken | Webinar: ‘Gezond de toekomst in’

Je gezondheid is super belangrijk! Het is fijn om vitaal te zijn en lekker in je vel te zitten. Op het werk én daarbuiten. Corona heeft extra goed laten zien hoe belangrijk het is om op je gezondheid te letten. Veel mensen willen graag met hun eigen gezondheid aan de slag, maar weten niet zo goed hoe dan. We willen je daar graag bij helpen. Tijdens dit webinar gaan we in gesprek over het belang van een gezonde leefstijl, een goede werk/privé balans en het voorkomen of verminderen van stress op je werk. Theorie, praktijk, valkuilen en tips, alles komt voorbij.

Terugkijken | Webinar: ‘Regeren is vooruitzien’

Hoe ziet de toekomst van jouw bedrijf eruit en wat betekent dat voor jouw medewerkers? Als je vooruit wilt ondernemen is een strategisch personeelsbeleid van belang. Dit klinkt heel groots en ‘alleen voor grote bedrijven’, maar dat is het niet!
Tijdens het webinar ‘Regeren is vooruitzien’ gingen we in gesprek over strategisch personeelsbeleid en hoe dit toepasbaar is in ieder bedrijf. Theorie, praktijk, valkuilen, tips, alles kwam voorbij. Bekijk het hieronder terug.

Terugkijken | Webinar: ‘Leermeesters: onmisbaar voor jong talent’

Studenten zijn de medewerkers van de toekomst! Met het enorme tekort aan fiets- en autotechnici is het belangrijk om studenten binnen te halen, maar vooral ook te behouden voor de branche. Hoe doe je dat? Het geheim: een goede leermeester! Jongeren begeleiden is een vak apart, iedere student leert op zijn of haar eigen manier. Een leermeester maakt het verschil. Hoe bouw je vertrouwen op en zorg je dat de student stappen maakt in zijn ontwikkeling naar een volwaardig monteur? Dat is behalve het ontwikkelen van technische kennis en vaardigheden ook zeker bouwen aan sociale vaardigheden om goed in een team te kunnen functioneren.

Tijdens het webinar gingen we in gesprek over goed leermeesterschap; theorie, praktijk, valkuilen, tips, alles kwam voorbij.


 

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.