Vernieuwde arbowebsite biedt praktische oplossingen
16-10-2023

Vernieuwde arbowebsite biedt werkgevers praktische oplossingen

Werkgevers kunnen vanaf nu profiteren van een geheel vernieuwde Arbowebsite. Via www.oomt.nl/arbo is praktische en heldere informatie te vinden, waarmee werkgevers arborisico’s effectief op de werkvloer kunnen aanpakken. Doel is ervoor te zorgen dat iedereen nog veiliger en gezonder werkt in onze bedrijven.

Online Checks voor Arborisico’s

Een van de kernaspecten van de nieuwe website zijn online checks. Wanneer werkgevers een wettelijk verplichte Risico-Inventarisatie & Evaluatie (RI&E) hebben ingevuld en deze aangeeft dat er risico’s op de werkvloer aanwezig zijn, is het van cruciaal belang om deze risico’s te verkleinen of volledig weg te nemen. Aan de hand van online checks kunnen werkgevers eenvoudig achterhalen hoe ze arborisico’s (planmatig) kunnen aanpakken en beperken.

Deze online checkszijn ontworpen om werkgevers te helpen:

  • Risico’s te identificeren die mogelijk over het hoofd zijn gezien.
  • Praktische en effectieve oplossingen te vinden voor specifieke arborisico’s.
  • Een veiligere en gezondere werkomgeving te creëren voor hun medewerkers.

Beschikbaarheid

De vernieuwde arbocatalogus van de mobiliteitsbranche en de bijbehorende online checks voor lichamelijke belasting, DME en machineveiligheid zijn beschikbaar vanaf 15 oktober 2023. Werkgevers worden aangemoedigd om deze waardevolle hulpmiddelen te gebruiken om de veiligheid en het welzijn van hun medewerkers te verbeteren en te voldoen aan de geldende arboregelgeving.

Naar de nieuwe arbo-pagina’s

 

Meer nieuws

Volgende

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.