Over OOMT

OOMT is het Opleidings- en Ontwikkelingsfonds Motorvoertuigenbedrijf en Tweewielerbedrijf. Wij initiëren en stimuleren door middel van programma’s en projecten de ontwikkeling en opleiding van medewerkers en werkgevers in de branche. Dit doen we voor én met het bedrijfsleven; zo brengen wij de branche samen verder. De financiering van OOMT vindt plaats op basis van de cao Sociaal Fonds MvT.

OOMT is een samenwerkingsverband van BOVAG en vakbonden FNV Metaal, CNV Vakmensen en De Unie. Deze organisaties zijn met de volgende leden vertegenwoordigd in het bestuur.

Susan van Vredendaal
BOVAG

Zwanny Naber
FNV Metaal

Gerard van Dijk
CNV Vakmensen

Leontien Steltenpool
FNV Metaal

Sonja van de Burgwal
BOVAG

Bart Janssen
De Unie

Marjolijn Spoorenberg
BOVAG

Michael Letsch
BOVAG

 

Kernboodschap

OOMT wil de juiste match tussen werk en werkende, nu en in de toekomst, stimuleren en faciliteren. We zetten in op duurzaam inzetbare medewerkers, die vitaal, vakbekwaam en betrokken zijn en blijven. Zo creëer je een plezierige loopbaan in de branche en ontstaan goede teams met een positieve sfeer. En dat zorgt voor een aantrekkelijke sector om in te werken met minder verzuim en minder ongewenst verloop.

Jaarplan 2024

OOMT wil in de mobiliteitsbranche duurzame inzetbaarheid stimuleren en faciliteren, om flexibel en wendbaar te zijn in alle ontwikkelingen. Het zorgen voor een goede match tussen werk en werkenden en aantrekkelijk werkgeverschap zijn daarbij belangrijke uitgangspunten. Hierbij staat het nemen van eigen regie centraal. Bekijk hier het jaarplan 2024.

Jaarplan 2023

Een juiste match tussen werk en medewerker, nu én in de toekomst. Dat is wat OOMT wil bereiken in de mobiliteitsbranche. We willen duurzaam inzetbare medewerkers en leidinggevenden, die vitaal, vakbekwaam en betrokken zijn en blijven. Bekijk hier het jaarplan 2023.

Jaarverslag 2022

2022 begon met een economische wind in de rug. Consumenten gaven meer uit en de beperkende coronamaatregelen verdwenen langzaam maar zeker. Er bestonden op dat moment wel grote zorgen: er ontstond krapte op de arbeidsmarkt, we zagen een beginnende inflatie en er waren leveringsproblemen waardoor verkoop soms onder druk stond. In februari veranderde de werkelijkheid door het uitbreken van de oorlog in Oekraïne

.Lees hier het gehele jaarverslag 2022.

Europees Sociaal Fonds

OOMT wordt ondersteund door Europa

Het Europees Sociaal Fonds geeft OOMT de mogelijkheid om door middel van een subsidie diverse projecten uit te voeren die leiden tot beleidsvorming, onderzoek, monitoring, pilots of voorlichting ter bevordering van de duurzame inzetbaarheid van werkenden.
Het doel van Duurzame Inzetbaarheid (ESF-2014-2020) is om mensen langer en productief aan het werk te houden en in te zetten op leeftijdsbewust personeelsbeleid.

EU-logo

Dit project is mede mogelijk gemaakt door het Europees Sociaal Fonds van de Europese Unie

Wat is het Europees Sociaal Fonds?
Het Europees Sociaal Fonds (ESF) is het belangrijkste financiële instrument van de Europese Unie voor de ondersteuning van werkgelegenheid in de lidstaten en het stimuleren van economische en sociale samenhang. De uitgaven van het ESF bedragen ongeveer 10% van het totale budget van de EU.
Het ESF is een van de Structuurfondsen van de EU, bestemd voor het verbeteren van de sociale samenhang en economische welvaart in alle regio’s van de Unie. De Structuurfondsen zijn herverdelende financiële instrumenten die de samenhang binnen Europa ondersteunen door uitgaven te concentreren op minder ontwikkelde regio’s. Het belangrijkste doel van de ESF-uitgaven is het ondersteunen van het scheppen van meer en betere banen in de EU. Het ESF doet dit door medefinanciering van nationale, regionale en plaatselijke projecten die zorgen voor een verbetering van het werkgelegenheidsniveau, de kwaliteit van banen en integratie op de arbeidsmarkt in de lidstaten en de regio’s.

 

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.