Werkstress: praat er op tijd over

Ben jij blij met je werk? Krijg je je werk meestal binnen de tijd af? En heb je na werktijd nog energie voor andere dingen? Doe regelmatig de test om hier een beeld van te krijgen. Is de druk te hoog? Of je accu leeg? Dan helpen we je verder met praktische tips.

Tips: praat erover en zet verandering in gang

Zit je niet goed in je vel? Goed dat je hier aandacht aan besteedt. Want door te luisteren naar je eigen signalen, zet je verandering in gang en kun je maatregelen nemen. Blijf er in elk geval niet alleen mee rondlopen. Praat erover met je leidinggevende, je bedrijfsarts of een OOMT-coach.

OOMT-coach: sleutelen aan je werksituatie

Heb je geen plezier meer in je werk omdat je taken niet bij je passen? Of bijvoorbeeld omdat de digitale ontwikkelingen aan je voorbijgaan? Kijk dan zeker eens naar OOMT-coaching. De coach kan met jou uitzoeken wat precies het probleem is, en je begeleiden naar een nieuwe, betere situatie. Coaching kost niets voor tweewieler- auto- en truckbedrijven die afdragen aan OOMT.

Minder werken vanaf 60 jaar

Ben jij 60 jaar of ouder? Dan is er ook de optie om door middel van het Generatiepact minder te gaan werken. Het Generatiepact is een regeling waarmee oudere medewerkers minder uren werken, maar wel hun volledige pensioenopbouw houden. Zo kan jij op een gezonde manier tot aan je pensioen blijven werken.

Spreekuur bedrijfsarts

In de nieuwe Arbowet staat dat je werkgever ervoor moet zorgen dat jij als medewerker een bedrijfsarts kan bezoeken. Dit heet een open spreekuur. Dit spreekuur is juist bedoeld voor mensen die (nog) niet met ziekteverlof zijn, maar wel ergens last van hebben. En als je je lusteloos of gestresst voelt, dan is dat zeker een reden om eens met je bedrijfsarts te praten. Je werkgever krijgt hier overigens niets van te horen.

image description

Kom je er niet helemaal uit?

Geen probleem. Wij helpen je vinden wat je zoekt. Gebruik onze zoekfunctie eens of stel je vraag aan een van onze medewerkers!

Bel ons!
image description

Directe informatie

Kom je er niet helemaal uit? Bel ons of probeer eens de zoekfunctie uit!

Contactinformatie

  • Telnr. 0800 0155
  • Email: servicedesk@oomt.nl

Zoekfunctie gebruiken

Zoekfunctie gebruiken

Mis niets

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.
  • DD dash MM dash JJJJ
  • Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.

Bedankt, uw aanvraag wordt verwerkt
Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.