Meer inzicht in je geldzaken? Ga aan de slag met een budgetcoach

We merken het allemaal: alles wordt duurder. Aan de kassa, bij de pomp of als we de energierekening moeten betalen bijvoorbeeld. Voor veel mensen is rondkomen daarom steeds meer een uitdaging. Ook voor mensen die daar eerder weinig moeite mee hadden. Wil jij ook meer inzicht in je geldzaken? Of heb je soms zorgen over geld? Ga dan aan de slag met een budgetcoach van Nibud. OOMT biedt jou dit geheel kosteloos aan.

Heb jij geldstress?

We willen graag dat je productief en gezond aan het werk blijft. Daar hoort ook bij dat je geen stress hebt over geld en of je de rekeningen aan het einde van de maand wel kunt betalen. Herken je wat hieronder staat? Dan heb je misschien last van geldstress:

  • Je komt vaak geld te kort, betaalt rekeningen niet op tijd.
  • Je hebt geen geld meer voor dingen die echt nodig zijn.
  • Je vindt het lastig om over andere dingen na te denken dan je geldzaken.
  • Je bent alleen bezig met wat je nú moet betalen, de rest zie je later wel.

Hulp zoeken

Als je geldzorgen hebt, vergeet je meer dingen dan anders. Het is dan moeilijk om je goed te concentreren en je met andere zaken bezig te houden, zoals je (loopbaan)ontwikkeling. Door geldstress is het ook lastig om plannen te maken voor de lange(re) termijn. Aan stijgende prijzen kun je niets veranderen, maar je kunt wél hulp zoeken als je in de problemen komt. Ook al schaam je je of voelt het vervelend om hulp te vragen: het is héél belangrijk dat je op tijd actie onderneemt.

Aan de slag met de budgetcoach

Als je je aanmeldt voor budgetcoaching, ga je met een Nibud-coach aan de slag met jouw geldzaken. Hierbij zijn 2 verschillende varianten mogelijk, afhankelijk van jouw situatie. Bij de intake besluit de budgetcoach welke variant het beste past bij jouw situatie.

1   Financieel inzichtgesprekken: 2 gesprekken met een budgetcoach. Samen zetten jullie bijvoorbeeld je inkomsten en uitgaven op een rij. Zodat je ziet waar je geld blijft en of er dingen zijn waarop je kunt bezuinigen.  En heb je onlangs een grote verandering meegemaakt, zoals een verhuizing of de geboorte van een kind? Dan kijken jullie samen op welke manier jij jouw financiën kan aanpassen aan deze nieuwe situatie.

2   Financiële coaching: 4 tot 6 gesprekken met een budgetcoach. Dit maatwerktraject is bedoeld als je door financiële problemen moeite hebt met het dagelijks functioneren. Samen met de budgetcoach ga je onderzoeken hoe je je financiële problemen kunt oplossen en je weer tot een gezonde balans in je persoonlijke financiën kunt komen. Ook checken jullie of je misschien recht hebt op een regeling, landelijk of vanuit de gemeente. Eventueel vindt er begeleiding naar schuldhulpverlening plaats.

Privacy

Deelname aan budgetcoaching is individueel en persoonlijk. Behalve jijzelf krijgt niemand inzicht in jouw gesprekken met de Nibud-coach, personeelszaken niet en ook je leidinggevende of werkgever niet. Meer informatie over de privacyvoorwaarden van dit traject lees je hier.

Nibud

Budgetcoaching wordt uitgevoerd door Nibud, het onafhankelijk kennis- en adviescentrum op het gebied van huishoudfinanciën. 

 
 

Hoe werkt het?

1   Meld je aan via onderstaand formulier.

2   De Nibud-coach neemt contact met je op om een intake in te plannen. Na de intake besluit de coach samen met jou welk type traject het beste bij jouw situatie past.

3   Afhankelijk van het type traject volgen er nog verschillende coachingssessies met de Nibud-coach.

Meer informatie

Budgetcoaching wordt mede mogelijk gemaakt door het Ministerie van Sociale Zaken en Werkgelegenheid.

Wil je meer informatie over budgetcoaching van OOMT, bel dan met de OOMT Servicedesk op 0800 – 0155 of stuur een mail naar servicedesk@oomt.nl.

Meld je aan

Budgetcoaching is kosteloos beschikbaar voor werkenden die aangesloten zijn bij OOMT. Meld je snel aan door onderstaande gegevens in te vullen, want vol=vol! Let op: de gesprekken met de budgetcoach vinden in het Nederlands of Engels plaats.

 

"*" geeft vereiste velden aan

Op welke manier wil je benaderd worden door de budgetcoach?*
Op welke manier wil je benaderd worden door de budgetcoach?
Omdat wij graag het effect van budgetcoaching willen meten, vragen we je eerst onderstaande stellingen te beantwoorden. Deze stellingen staan los van het inhoudelijke budgetcoachings-traject, maar zijn puur bedoeld om de effecten van dit project te meten.
1. Ik weet hoe het staat met mijn financiële situatie*
1. Ik weet hoe het staat met mijn financiële situatie
2. Ik weet welke acties ik kan inzetten om mijn financiële situatie te verbeteren*
2. Ik weet welke acties ik kan inzetten om mijn financiële situatie te verbeteren
3. Ik zet mij actief in voor mijn financiële situatie*
3. Ik zet mij actief in voor mijn financiële situatie
4. Ik wil mijn financiële situatie verbeteren*
4. Ik wil mijn financiële situatie verbeteren
5. Ik ben in staat om mijn financiële situatie te verbeteren*
5. Ik ben in staat om mijn financiële situatie te verbeteren
6. Ik heb tijd en middelen om aan mijn financiële situatie te werken*
6. Ik heb tijd en middelen om aan mijn financiële situatie te werken
7. Ik durf de uitdaging aan te gaan, om te werken aan mijn financiële situatie*
7. Ik durf de uitdaging aan te gaan, om te werken aan mijn financiële situatie
8. Ik heb het vertrouwen dat ik mogelijke belemmeringen kan overwinnen*
8. Ik heb het vertrouwen dat ik mogelijke belemmeringen kan overwinnen
9. Ik gun mijzelf de tijd om actief aan de slag te gaan met mijn financiële situatie*
9. Ik gun mijzelf de tijd om actief aan de slag te gaan met mijn financiële situatie
10. Ik ervaar steun van anderen bij het werken aan mijn financiële situatie*
10. Ik ervaar steun van anderen bij het werken aan mijn financiële situatie
Akkoord*
Voor meer informatie over de verwerking van je persoonsgegevens door OOMT verwijzen wij je graag naar ons Privacy Statement

Belangrijk:

Alleen een volledig ingevuld aanmeldformulier wordt in behandeling genomen.

Door je aan te melden voor Budgetcoaching ga je akkoord met de verwerking van je persoonsgegevens, waaronder het delen van noodzakelijke persoonsgegevens met Nibud/Sammen en OOMT. Wil je meer weten over de verwerking van je persoonsgegevens lees dan de toelichting van de verwerking bij Budgetcoaching.

Voordat je vertrekt...

Schrijf je in voor de OOMT nieuwsbrief en blijf op de hoogte van het laatste nieuws van OOMT en de ontwikkelingen binnen de mobiliteitsbranche.

"*" geeft vereiste velden aan

DD dash MM dash JJJJ
Wanneer je op 'Houd mij op de hoogte' klikt, ga je akkoord met onze privacy policy.